3 tipuri de dureri de cap si cele mai bune moduri de a scapa de ele

Există cineva pe lume care nu a avut niciodată o durere de cap? În unele cazuri, putem rezolva această problemă noi înșine, totuși, uneori, ar trebui să vedem imediat un medic. Având în vedere acest lucru, am pus împreună un ghid detaliat care vă ajută să identificați tipul de cefalee pe care îl aveți, precum și cea mai bună strategie pentru ameliorarea durerii.

Durerea de cap de la tensiune
Acesta este cel mai frecvent tip de durere de cap din lume: toată lumea a experimentat-o cel puțin o dată în viața lor.
Cea mai buna modalitate este cu ultrasunete, desi uneori poate fi si ea gresita.

Simptome. De obicei, aceasta este o durere ușoară. Durerea de cap de la tensiune determină adesea o senzație de presiune care se simte ca și cum ai purta o bandă strânsă pe frunte. Cel mai adesea intensitatea durerii crește de dimineața până seara.
Cauze. Factorii care par să contribuie la durerile de cap tensiune sunt stresul sever, oboseala, starea proastă și menținerea capului într-o poziție necorespunzătoare pentru o lungă perioadă de timp. Durerile cronică sunt rare și sunt asociate adesea cu leziuni la nivelul capului sau gâtului.
Tratament. Puteți lua orice analgezic adecvat pentru a scăpa de o durerea de cap de la tensiune. Cu toate acestea, acest lucru ar trebui folosit doar ocazional. Dacă durerile de cap apar frecvent și durează mult timp, consultați-vă medicul. De asemenea, încercați să fiți activi fizic, întindeți umerii și gâtul în mod regulat și petreceți mai mult timp în aer liber.

Durere de cap sinusală
Acest tip de cefalee este cauzat de sinuzită. Este adesea însoțită de febră, inflamație facială și tensiune la nivelul frunții și al pomeților.

Simptome. Veți simți o presiune și o durere profundă pe frunte în zona sprâncenelor și sub ochi. Durerea devine, de obicei, mai puternică atunci când vă mișcați brusc capul.
Cauze. Durerile de cap sinusale sunt cauzate de sinuzită. Ele sunt, de asemenea, o complicație obișnuită după o raceala sau sunt rezultatul unei alergii sezoniere.
Tratament. Durerile de cap sinusale rar dispar pe cont propriu. Dacă aveți o alergie, antihistaminicele pot ajuta. În alte cazuri, este mai bine să vedeți un medic care va prescrie, cel mai probabil, antibiotice.

Migrenă
Toate simptomele acestei dureri de cap severe apar în timpul unui atac de migrena care trece prin patru etape principale.

Cauze. O migrenă este adesea asociată cu o încălcare a proceselor metabolice și dilatarea vaselor de sânge în creier. De asemenea, o persoană poate moșteni o predispoziție genetică pentru dezvoltarea migrenei.
Tratament. În prezent, nu există nici un remediu pentru migrene, deși sunt disponibile mai multe tratamente pentru a ușura simptomele. Trebuie să vă consultați medicul pentru a alege medicamentul potrivit. În plus, exercițiile regulate vă vor ajuta să vă îmbunătățiți în mod semnificativ starea de sănătate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *