Adevarul despre mahmureala: mituri in care trebuie sa incetezi sa mai crezi

Miturile despre mahmureala sunt la fel de variate si de fanteziste ca si cocktailurile care le provoaca. De la consumul de paste inainte de culcare pana la „parul cainelui”, lista presupuselor cure de mahmureala merita o privire mai atenta. Aflati ce functioneaza – si ce doare – pe masura ce parcurgem prin aceste mituri comune.

MIT: Mahmureala este ceva ce nu necesita ingrijorare

ADEVAR: O mahmureala este reactia organismului de a fi otravit cu prea mult alcool. Alcoolul se joaca cu sistemul nervos central. Interfereaza cu substantele chimice din creier – care duce la dureri de cap, ameteala si greata – si va trimite sa alergati la toaleta, de multe ori pana deveniti deshidratati. Pretul platit dimineata dupa acest dezechilibru poate include o durere de cap, oboseala, gura uscata si stomac deranjat – fara a mentiona un sistem imunitar slabit.

MIT: Mahmureala e unisex

ADEVAR: Aveti grija cand va veti bucura de bauturi gratuite in Noaptea Doamnelor. Avand in vedere aceleasi bauturi, femeile sunt mai susceptibile de a fi afectate de alcool decat barbatii. Oamenii de stiinta spun ca exista un motiv bun pentru acest lucru. Femeile au un procent mai mare de grasimi, care nu pot absorbi alcoolul. Cand femeile beau aceeasi cantitate, mai mult alcool se acumuleaza in sange.

MIT: Vinul este alegerea cea mai blanda

ADEVAR: Vinul rosu contine tanini, compusi cunoscuti ca declanseaza dureri de cap la unii oameni. Bauturile, cum ar fi whisky-ul fabricat cu malt, au de asemenea tendinta de a produce mahmureli mai severe. Daca sunteti ingrijorati de modul in care va veti simti dimineata, cele mai blande alegeri sunt berea si bauturile spirtoase, cum ar fi vodca si gin.

MIT: Cafeaua este vindecarea

ADEVAR: Cafeaua poate duce la mai multa deshidratare si poate duce la agravarea mahmurelii. Dupa o noapte de betie, cel mai bine este sa evitati cofeina. In schimb, beti apa si bauturi sportive pentru a contracara deshidratarea si a inlocui electrolitii pierduti. Acest lucru este deosebit de important daca ati suferit vreo varsaturi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *