Alimentele care trebuie evitate în timpul sarcinii

Chiar daca ati avut intotdeauna un stomac de fier, sarcina va slabeste sistemul imunitar si va face mai vulnerabile la afectiunile provocate de alimente, care va pot imbolnavi si va pot rani copilul. Deci, este important sa evitati anumite alimente in timpul sarcinii.

Bacteriile si parazitii periculosi cum ar fi listeria, toxoplasma, salmonella, stafilococul aureus si E. coli se pot ascunde in alimentele preparate, gatite si depozitate necorespunzator. Și listeria si toxoplasma pot sa va traverseze placenta si sa va afecteze bebelusul, chiar daca nu simtiti simptomele bolii.

O dieta sanatoasa si echilibrata este importanta in timpul sarcinii. Cele mai multe alimente proaspete sunt sanatoase si sigure de mancat, totusi anumite alimente trebuie evitate in timpul sarcinii.

Carne si fructe de mare, inclusiv sushi – toate mancarurile si fructele de mare neacoperite si rare ar trebui evitate din cauza riscului crescut de listerioza si otravire cu salmonella. Cu toate acestea, sistemul imunitar al unei femei gravide este grav compromis din cauza sarcinii care o lasa foarte vulnerabila la aceasta infectie. Listeroza contractanta in timpul sarcinii poate duce la avort spontan. Uneori, infectia poate provoca chiar si moartea.

Oua crude – ouale crude pot contine salmonella. Unele dressinguri de salata de Caesar, maioneza, inghetata si crema de casa, precum si sosurile Hollandaise pot fi facute cu oua crude. Daca aveti indoieli, cel mai bine este sa evitati. In plus, ouale pasteurizate trebuie evitate.

Pesti bogati in mercur – evitati pestii cu continut ridicat de mercur, cum ar fi rechinul, pestele spada, regele macrou si tigla. Limitati, de asemenea, admisia pestelui la cel mult 2 portii pe saptamana. FDA recomanda ca femeile gravide sa nu manance mai mult de 300 grame de peste pe saptamana. Alegerile sigure care au un continut scazut de mercur sunt creveti, somon, pollock si somn. Tonul alb ar trebui sa fie limitate la 160 g pe saptamana.

Branza moale – evitati urmatoarele branzeturi moi: branzeturi Feta, Brie si Camembert, branzeturi cu mucegai, queso blanco, queso fresco si Panela.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *