Ce bauturi sunt permise si care sunt interzise cand esti la dieta

Știm cu totii ca in timp ce sunteti la dieta, trebuie sa consumati o multime de lichide pentru a va mentine hidratat si pentru a va ajuta sa pierdeti in greutate. Dar nu toate lichidele sunt bune pentru a fi baute atunci cand sunteti la dieta asa ca aici este o lista a ceea ce este bun pentru tine.

Este bine sa stiti ca de fiecare data cand deschideti o sticla de apa minerala (cu sau fara zahar), luati in sute de calorii, fara nutrienti. Apa minerala este unul dintre cele mai mari dezavantaje pentru sanatate. Cea mai buna alternativa – apa plata.

Sucurile facute din fructe pot avea si mai multe calorii decat apa minerala. Ele au vitamine si antioxidanti, dar si foarte mult zahar. Alegeti un suc natural 100% sau sucuri preparate acasa. Oricum, verificati eticheta, chiar si atunci cand vine vorba de asa-numitele sucuri naturale. Cea mai sanatoasa si cea mai potrivita alternativa, mai ales daca sunteti sunteti la dieta, sunt sucurile de legume. Iata un exemplu: un pahar de suc de portocale are 160 de calorii, in timp ce un pahar de suc de rosii are doar 60 de calorii!

Laptele este o alta alegere inteleapta si foarte sanatoasa. Cu o singura conditie – alegeti versiunea fara grasimi care minimizeaza admisia de grasime.

Energizantele sunt adevarate bombe calorice, iar consumul de energie pe care il aduc este superficial si de scurta durata. In plus, sunt foarte nesanatoase datorita continutului ridicat de substante chimice si aditivi pe care le contin. Daca aveti nevoie de o bautura energica, beti cafea. Are antioxidanti si stimuleaza metabolismul. Ideal, totusi, este ceaiul verde.

Evitati si alcoolul. O alternativa excelenta este o bere usoara sau un pahar de vin, dar ele trebuie consumate cu atentie si incet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *