Ce sunt ochelarii de realitate virtuala si cum functioneaza

Explorati limitele spatiului si adancimile marii. Bucurati-va de Netflix pe un singur ecran spectaculos de mare. Și tot fara a pleca de acasa … Nu este science fiction. Astazi putem face toate aceste lucruri prin a avea o pereche buna de ochelari de realitate virtuala: cum functioneaza si ce sa cumparam.

Punctul de plecare pentru a intra in aceasta lume minunata este sa intelegeti ce este realitatea virtuala: consta in a va absorbi intr-o experienta multidimensionala prin tehnologie. Cu un set cu casca si un senzor de miscare, dispozitivele VR (realitatea virtuala) va permit sa cautati si sa calatoriti in jurul unui spatiu virtual, ca si cum ati fi intr-adevar acolo.

Obiectivele realitatii virtuale: cum functioneaza?

Pentru a va bucura de realitatea virtuala, aveti nevoie de doua dispozitive esentiale: ochelarii care contin ecranul care acopera ochii si dispozitivul computerului care va genera mediul virtual (un computer, o consola sau un smartphone).

In acest fel, putem spune ca dispozitivele VR moderne se incadreaza in una din cele doua categorii: mobile sau fixe.

Sa le analizam fiecare:

  • Cele mobile sunt cochilii cu ochelari in care este amplasat smartphone-ul. Ochelarii separa ecranul de doua imagini pentru ochi, transformand telefonul mobil intr-un dispozitiv VR. Castile mobile, cum ar fi Samsung Gear VR, sunt ieftini si, din moment ce toate procesarile se fac pe telefon, nu este necesar sa conectati cablurile la setul cu casca. Totusi, deoarece telefoanele nu sunt proiectate special pentru VR, ele nu pot oferi cea mai buna imagine.
  • Cele fixe, cum ar fi PlayStation VR, sunt conectate fizic la PC-uri (sau in cazul PS VR, PlayStation 4). Cablul le face un pic dificil de manevrat, insa utilizarea unui ecran separat pe setul cu casca (in loc de un smartphone), senzorii de miscare incorporati si dispozitivul de urmarire externa al camerei, imbunatatesc dramatic fidelitatea si urmarirea imaginii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *