Ce trebuie sa stii despre un avocat dreptul familiei

Indiferent daca doriti sa divotcati, dizolvati o uniune civila sau cautati beneficii intr-un parteneriat national, alegeti un avocat care este expert in dreptul familiei. Un avocat dreptul familiei poate actiona ca mediator, luptand pentru custodia copiilor dvs., obtinandu-va asistenta si negociind pentru dvs. cazuri de pensii.

Ce face un avocat dreptul familiei

Un avocat dreptul familiei se ocupa de aspecte legate de viata de familie si relatiile interne, inclusiv relatiile dintre soti si relatiile parinte-copil.

Casatorie si divort

Casatoria si divortul vin cu o serie de posibile probleme. Urmatoarele sunt cateva dintre problemele cele mai frecvente care apar intre soti:

Acordurile parentale: Daca dvs. sau viitorul sot aveti o proprietate imobiliara, aveti venituri semnificative sau sunteti proprietarul unei afaceri, redactarea unui acord prenuptial poate fi benefica. Desi cuplurile pot pune impreuna un cadru de intelegere, de obicei au nevoie de avocati separati pentru a finaliza un acord prenuptial in instanta.

Divortul: Un divort dizolva o casatorie intr-una din cele doua cai. Toate statele permit divorturi fara vina, in care un sot suporta divortul prin afirmarea unui motiv general, cum ar fi incapacitatea de a se intelege in relatie.

Pensie alimentara si custodia copilului

Atunci cand sotii divorteaza, apar probleme legate de custodia copilului si de sprijinul pentru copii. Problemele familiale legate de dreptul familiei includ:

Ingrijirea copilului: Unuia sau ambilor parinti li se poate acorda custodia fizica pentru a stabili daca copiii vor trai impreuna cu unul sau ambii parinti si daca un parinte va avea drepturi de vizitare. Unul sau ambii parinti vor avea, de asemenea, custodie legala sau capacitatea de a lua decizii majore cu privire la ingrijirea, educatia si religia copiilor.

Pensie alimentara: Prin lege, parintii noncustodiali trebuie sa contribuie cu o suma lunara pentru a ajuta la asigurarea cheltuielilor copiilor. O instanta de familie va determina suma de plata.

Paternitatea: Un test de paternitate determina identitatea tatalui copilului si poate influenta cazurile de ingrijire a copilului si de asistenta pentru copii.

Violenta domestica

Este important sa se consulte cu un avocat dreptul familiei cat mai curand posibil in mijlocul unei situatii de abuz in familie. In plus fata de politie, un avocat dreptul familiei va poate ajuta sa obtineti custodia completa sau sa depuneti o ordonanta de protectie pentru a va mentine familia in siguranta.

Calitati ale unui avocat dreptul familiei

Urmatoarele calitati pot indica faptul ca acest avocat dreptul familiei este unul bun:

  • Are experienta in cazurile similare cu ale dvs.
  • Raspunsurile la intrebarile dvs. si raspunde nevoilor dvs.
  • Va pune la dispozitie si va face sa va simtiti confortabil exprimandu-va.
  • Are un plan practic si logic pentru cazul dvs.

Intervievarea mai multor avocati va va ajuta sa gasiti cea mai buna potrivire pentru cazul dvs. unic. Pentru a incepe, cautati avocati de familie cu experienta in apropierea orasului dvs.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *