Cum protejezi adresele de email de hackeri

Conturile de e-mail contin adesea o multime de informatii personale, facandu-le o tinta valoroasa pentru hackeri si infractori cibernetici. Asigurati-va ca dvs. sunteti protejat.

In timp ce posta electronica poate fi o modalitate convenabila de a comunica intre prieteni, familie si munca, poate fi un cosmar in cazul in care sunteti afectati de hackeri. De asemenea, puteti deveni victima fraudelor.

Este usor sa intelegeti de ce hackerii au acces la conturile dvs. de adrese de email, motiv pentru care este important sa faceti pasi pentru a va proteja.

Luati in considerare utilizarea diferitelor adrese de email pentru scopuri diferite

Este o idee buna sa luati in considerare utilizarea diferitelor adrese de email pentru diferite scopuri, cum ar fi munca, cumparaturile personale, cumparaturile etc. Aceasta se raspandeste riscul si va va ajuta.

 

Fereste-te de e-mailuri suspecte si folositi anti-virus

Daca primiti un e-mail de la un expeditor pe care nu il recunoasteti, nu faceti clic pe niciun link sau nu descarcati niciun atasament. Hackerii vor incerca adesea sa va pacaleasca in dezvaluirea parolei sau descarcarea unui virus pe dispozitivul dvs. pentru a avea acces la contul dvs. In plus, aveti instalat anti-virus pe toate dispozitivele dvs. si pastrati-l actualizat.

Profitati de autentificarea cu doi factori (2FA)

Activarea 2FA este una dintre cele mai bune modalitati de a va asigura ca conturile dvs. nu sunt compromise. 2FA este o caracteristica care solicita mai mult decat parola. Este nevoie de „ceva ce stii” (ca o parola) si „ceva ce ai” (ca de exemplu telefonul tau). Cei mai multi furnizori de adrese de email ofera aceasta functie si au instructiuni pas cu pas despre cum sa le instalati.

Evitati conectarea de la o retea publica

Evitati conectarea la contul dvs. de e-mail de la un computer public (de exemplu, la un hotel, internet cafe), deoarece ar putea fi infectat cu spyware. In plus, nu va conectati la Wi-Fi publice, utilizati servicii de date mobile cum ar fi 4G pentru a va accesa in schimb conturile.

O parola sigura

Parolele reprezinta prima dvs. aparare impotriva hackerilor. Pentru o parola sigura ar trebui sa utilizati cel putin 16 litere si sa includeti un simbol, litere mari si mici. In acest fel asigurati o protectie mai mare conturilor dvs. de adrese de email.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *