Cum sa schimbi un scutec pas cu pas

Schimbarea scutecului unui copil nu este grea. Odata ce ne obisnuim si incepe sa faca parte din rutina noastra, devine o sarcina foarte naturala.

Va spunem cum sa faceti acest lucru, cu cateva recomandari pentru a avea grija de piele si de sanatatea nou-nascutului, pastrand totul curat si dezinfectat.

Pregatire

Inainte de a ne gandi la indepartarea scutecului, trebuie sa fim siguri ca avem tot ce avem nevoie. Nu vrem sa lasam copilul nesupravegheat, gol, in timp ce cautam ceea ce avem nevoie, deoarece poate cadea sau face o miscare ciudata si poate murdari totul in jurul lui. Este important sa examinam tot ce vom avea nevoie.

  • Schimbator: suna redundant, dar nu este. Avand un schimbator inalt pentru a nu va indoiti spatele in timpul procesului de schimbare a scutecului, este foarte practic.
  • Scutec curat: daca folosim scutece de unica folosinta, cel mai bine este sa aveti cel putin doua, in caz ca se rupe in procesul de invatare.
  • Materiale pentru curatare: este esential sa aveti toate materialele necesare pentru curatarea copilului cu mana. Ne referim la servetele umede, pudra de talc, si o crema pentru iritare, care este intotdeauna bine sa fie la indemana.
  • Haine curate: avand haine curate in apropiere cand schimbati un scutec este cheia, deoarece unele scutece nu sunt la fel de rezistente si poate au scapat ceva in hainele bebelusului.
  • Prosoape: se recomanda asezarea unui prosop curat sub copilul nostru pentru a nu murdari locul unde il schimbam si pentru a nu simti frig cand scoatem scutecul vechi.
  • Crema: daca alegeti sa utilizati un produs pentru a mentine pielea bebelusului moale, ar trebui sa il aveti la dispozitie cand schimbati scutecul.

Schimbarea scutecului

Odata ce avem totul pregatit, este timpul sa ne apucam de lucru. Primul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa scoatem scutecul vechi. Daca este fata, este esential sa acordati o atentie deosebita curatarii zonei genitale.

Urmatorul pas este sa scoateti scutecul. Luam gleznele copilului si il ridicam pana cand fesele se detaseaza de baza, la acel moment putem scoate scutecul. Daca este necesar, putem curata din nou pentru a lasa copilul in stare perfecta. Cand totul este gata, inchideti scutecul cu tot materialul folosit pentru a utiliza urechile adezive si lasati-l departe de bebelus. Pentru alte articole despre copii viziteaza kiddi.ro.

cum sa schimbi un scutec pas cu pas

Cum punem un scutec

Acum, lasam deoparte partea mai putin placuta, e timpul sa punem pe scutul nou. Cum se procedeaza pas cu pas.

Ridicati bebelusul de glezne si puneti scutecul in jos, din spate, pana la talia copilului. Puneti creme sau lotiuni daca va intereseaza. Aduceti partea frontala a scutecului spre buric. Scoateti urechile de pe spate si lipiti-le in fata fara sa strangeti prea mult, dar ajustati suficient, astfel incat scutecul sa nu se miste.

Indicatie: Nu trebuie sa existe riduri si partea abdomenului copilului trebuie sa fie bine intinsa. Fixati barierele interne ale scutecului cu ajutorul degetelor. Barierele nu trebuie sa fie blocate sau in interior, deoarece acestea ar putea genera scurgeri.

cum sa schimbi un scutec pas cu pas

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *