Obiceiuri sanatoase pentru un par stralucitor si puternic

Toți viseaza la un păr sănătos, neted și strălucitor, dar multe dintre practicile noastre obisnuite de îngrijire pot de fapt să ne facă rău și să ne slăbeasca părul. Unele dintre ele sunt lucruri pe care le facem automat, fără să ne gândim, dar ele afectează sănătatea părului nostru.

Am dori să împărtășim cateva obiceiuri simple dar superbe pe care le puteți folosi pentru a vă proteja părul și pentru a-l ajuta să crească sănătos și puternic.

1. Îndepărtați-vă părul cu oțet alb simplu după folosirea șamponului și lăsați-l pentru câteva minute înainte de clătire. Părul dvs. va fi mai strălucitor de la prima folosire.
2. O dată pe lună, utilizați o mască naturală din avocado.
3. Spălați-vă părul cu gălbenușuri de ou, în loc de șampon. Deși poate părea ciudat, acest produs natural hidratează părul mai bine decât multe produse de frumusețe comerciale, fără să-l slăbească.
4. Nu vă spălați prea des părul. Acesta va elimina prea mult ulei de pe pielea capului, care are nevoie de păr pentru nutriție și creștere.
5. Folosiți un șampon fără sulfat. Sulfatul este unul dintre cei mai dăunători care afectează părul de umiditatea sa naturală. Există zeci de produse fără sulf pe piață pentru a vă ajuta să vă îngrijiți și să vă întăriți părul.
6. Împletiți-vă părul înainte de a merge la culcare. Vă va oferi minunate valuri de plajă dimineața, împiedicând părul să se încurce și să se rupă.
7. Masați scalpul în fiecare zi cu o perie din lemn pentru a activa circulația sângelui în această zonă și pentru a încuraja creșterea părului.
8. Protejați-vă părul de soare. Puteți folosi produse de protecție solară sau produse speciale de coafat care vă protejează părul de clor și apă sărată.
9. Nu vă uscați prea des parul. Lăsați-l să se usuce în aer în mod natural, sau folosiți o loțiune uscată sau un balsam pentru a vă proteja părul de căldură.
10. Uscați-vă părul bine înainte de a merge la culcare. Parul umed este mult mai delicat și predispus la rupere.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *