Sfaturi pentru a intari securitatea pe dispozitivul Android

Numarul versiunii Android de pe dispozitivul dvs. este ingropat destul de adanc in meniuri, dar exista multe lucruri pe care le puteti face cu informatiile.

Telefoanele inteligente au ajuns sa ne defineasca prin faptul ca sunt portalul identitatii noastre online si, ca atare, ar trebui tratate cu grija si protejate impotriva oricaror actiuni online (hacking) sau offline (furate). Daca nu sunteti atenti, pierderea telefonului smartphone poate insemna mai mult decat o pierdere in contacte si numere de telefon. Vorbim despre conturile dvs. de social media, fisierele dvs. sincronizate, documentele importante, e-mailurile, fotografiile si mesajele.

Intreaga dvs. informatie este trasabila si descarcabila si poate fi distribuita pe globul daca nu sunteti suficient de atenti.

Desi ne-ar placea ca oamenii sa nu se joace cu informatiile personale ale altor persoane, lasand moralul deoparte, aceasta este lumea virtuala unde hotii si hackerii se ascund in spatele anonimatului si sunt greu de urmarit. Nu este nimeni mai bun sa va protejeze propriile date decat dvs. Speram ca aceste sfaturi si trucuri vor fi de ajutor in acest demers.

1. Nu salvati toate parolele

Multi utilizatori tind sa-si salveze parolele la serviciile si site-urile online de pe dispozitivul lor, fara sa se gandeasca niciodata la ce ar insemna daca o persoana care ar pune mainile pe telefonul lor. Evitati pastrarea tuturor parolelor importante in dispozitiv, in special atunci cand vine vorba de aplicatii bancare sau de plata.

2. Utilizati securitatea Android incorporata

Daca rulezi pe Jelly Bean, poti avea o versiune de blocare a ecranului si o criptare activata pentru a spori securitatea. Exista multe tipuri de blocari de ecran disponibile pentru alegerea dvs., cum ar fi parola, codul PIN, modelul si deblocarea faciala, disponibile in setarile Android.

3. Blocati aplicatiile

Este necesar sa va blocati aplicatiile, in special cele care detin informatii private pe care nu le-ati dori nimanui decat pe care le puteti vedea. Acesta este un al doilea strat de securitate pentru a impiedica pe oricine sa utilizeze dispozitivul pierdut.

Puteti utiliza o aplicatie gratuita, cum ar fi App Lock, pentru acest scop precis. Ideea de aici nu este de a bloca fiecare aplicatie din dispozitiv, ci doar aplicatiile dvs. de e-mail sau managerii de fisiere.

4. Importanta permisiunilor aplicatiilor

Inainte de a incepe instalarea unei aplicatii din Google Play, va aparea o lista cu permisiunile solicitate pentru a va arata ce permisiune cere aplicatia. Aplicatiile necesita permisiuni pentru a face lucruri, dar nu toate sunt necesare.

Intotdeauna cititi permisiunile pentru a va asigura ca acestea au sens si corespund cu ceea ce aplicatia de fapt face, de exemplu. o aplicatie de alarma nu necesita permisiunea de a accesa mesajele dvs. text. Acesta este un pas important deoarece nu toate aplicatiile din Magazin Play sunt sigure.

5. Asigurarea retelei

Unul dintre cele mai importante lucruri in protejarea dispozitivului Android este sa va asigurati reteaua. Incercati sa evitati sa utilizati WiFi public ori de cate ori doriti sa faceti ceva important cum ar fi efectuarea online a serviciilor bancare. Atata timp cat partajati aceeasi retea cu publicul, acestia pot sa va ofere cu usurinta pachetele si sa le traduca in date reale ale informatiilor dvs. personale, si anume parolele dvs.

Puteti sa va protejati informatiile utilizand aplicatii precum VPN Hideninja, astfel incat conexiunea dvs. de iesire sa fie intotdeauna criptata, ceea ce face mai greu pentru oricine sa va saboteze datele. Daca banuiti ca dispozitivul dvs. este atacat, dispozitivul WiFi Protector va poate ajuta sa eliminati acesti atacatori.

6. Utilizati aplicatia Mobile Security

Acesta va face munca mai usoara sa aveti o aplicatie care sa gestioneze cea mai mare parte a problemei dvs. de securitate. Gasiti o aplicatie de securitate mobila cu care va simtiti confortabil, de exemplu: Lookout Security & Antivirus si Avast! Securitate mobila. Chiar si cu o aplicatie de securitate, nu ar trebui sa lasati garzile sa cada, deoarece malware-ul Android devine din ce in ce mai puternic si mai agresiv, ceea ce ne duce la urmatorul sfat.

7. Creati un cont de utilizator multiplu pentru a proteja confidentialitatea

Daca detineti o tableta Android si trebuie sa o partajati cu un frate, un sot sau copiii dvs., avand mai multe conturi de utilizator, fiecare dintre dvs. va va ajuta sa va protejati confidentialitatea. In Jelly Bean pentru comprimat, exista o optiune pentru crearea mai multor conturi de utilizator. Puteti crea un alt cont general pentru oricine doreste sa va utilizeze dispozitivul. Optiunea se afla in sectiunea Setari> Utilizatori.

8. Pregatiti o copie de rezerva a datelor dvs.

O copie de rezerva a datelor dvs. pretioase este un must-have. Imaginati-va scenariul celui mai rau caz in care dispozitivul Android a fost furat sau spart. Ultimul lucru pe care il puteti face este stergerea de la distanta. Fara o copie de rezerva, veti pierde toate informatiile din dispozitiv.

Chiar daca ati putea sa va recuperati telefonul furat, este posibil ca hackerii care au reusit sa va acceseze dispozitivul, il vor gasi inutil. Daca aveti o copie de rezerva, totusi, puteti restabili dispozitivul Android inapoi in starea initiala. Puteti alege sa salvati informatii importante pentru Cloud, pentru desktop sau chiar pentru o unitate flash, pentru asigurare.

9. Urmariti dispozitivul pierdut

Deci aveti deja o copie de rezerva, dar intr-adevar doriti sa va aduceti dispozitivul pierdut inapoi. Ei bine, asa cum ar avea industria de smartphone-uri, telefonul dvs. este construit pentru a fi urmarit prin GPS. Trucurl este, trebuie sa activati GPS-ul pe telefon pentru a fi urmarit. Nu este vorba de faptul ca exista o multime de aplicatii de urmarire a dispozitivelor pentru Android, care va pot ajuta sa localizati dispozitivul pierdut sau furat, unele chiar pot porni GPS-ul de pe telefonul dvs. de la distanta.

10. Activati stergerea de la distanta

Deci, sunteti in punctul in care aveti totul instalat si gata sa plecati. Dar, aveti nevoie de o ultima caracteristica – capacitatea de a sterge dispozitivul de la distanta. Acest lucru este necesar, mai ales atunci cand sunteti sigur ca sistemul dvs. Android este pierdut (pentru totdeauna).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *