Spinner: jucarie sau pericol?

Este dificil sa gasesti o casa cu copii care nu traieste cu artefactul la moda cunoscut sub numele de „spinner”, dar daca exista cineva care nu a fost inca tentat sa il achizitioneze, vom spune ca este un dispozitiv mic care permite utilizatorului sa il roteasca intre degete.

Dispozitivul a devenit rapid o jucarie esentiala pentru copii, dar poate ca ceea ce nu este cunoscut este ca originea acestei inventii a fost foarte diferita. A fost creat pentru a ajuta oamenii cu deficit de atentie si autism, devenind un fel de varf de detensionare, care poate deveni un pericol daca este folosit in mod incorect.

Beneficiile spinner-ului sunt reale?

In teorie, centrifugele ofera o iesire pentru depasirea activitatii motorii, dar realitatea este ca nu s-au facut suficiente cercetari pentru a examina daca acestea ofera cu adevarat un beneficiu real pentru copiii cu autism.

Exista alte optiuni care pot ajuta copiii care sufera de acest tip de tulburare, inainte de a introduce aceasta jucarie spinner in clasa. O modalitate de a face acest lucru este de a permite copiilor cu hiperactivitate sa se ridice si sa se mute la fiecare 10 minute intr-un mod util. Copilului i se poate cere sa fie asistentul profesorului si sa duca lucrurile de la un loc la altul in sala de clasa.

Pericolele spinner-ului

Din pacate, au fost documentate unele dintre riscurile implicate in utilizarea acestor dispozitive. De la aparitia sa pe piata, au existat cazuri de asfixie la minorii care au inghitit una din cele trei bucati mici care formeaza spinerii. Cu toate acestea, ceea ce a facut cu adevarat ca mai multe supermarketuri sa elimine produsul din magazinele lor, are mai putin de-a face cu marimea, ci cu compozitia sa.

Acestea sunt „Fidget Spinners” care au LED-uri incorporate, ale caror baterii sunt fabricate din litiu, astfel incat pericolul daca un copil inghite acest material nu numai ca poate provoca sufocare, ci si sangerari interne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *